Fietsen

Het landschap is afwisselend met gemengde bossen, weides en meren. Je kunt er prachtig wandelen en fietsen. Wielrennen op de cols van de Vogezen, als voorbereiding op wedstrijden (Marmotte, 3 Ballons, enz).

Wielrennen in de Vogezen is inspannend, uitdagend en mooi. Les ballons, zoals de 3 bekendste bergen in de Vogezen worden genoemd, reiken tot 1450 meter en de stijgingspercentages varieren tussen 6 en 10%. Ook andere bekende beklimmingen in de Vogezen als de Schlucht, de Bonhomme, de Hohneck, le Markstein en de Platzerwasel bieden volop gelegenheid om je conditie op de fiets aan te scherpen.
Cols en lange dagritten (100-150km) voor de racefietsers, glooiende hellingen en landwegeltjes voor zij die liever wat rustiger fietsen.Voor beiden geldt terwijl je fietst geniet je van de prachtige, steeds wisselende vergezichten en natuurschoon.

Er zijn fietsroutes voor racefietsen en mountainbikes bij ons te leen.

Op 30 kilometer (in Remiremont) bevindt zich een fietsroute, la voie verte, die gerealiseerd is op oude spoorwegen. Hij kronkelt door de prachtige Vogezennatuur, langs een riviertje, oud treinstationnetje en een cafeetje voor een ijsje. Deze fietsroute is 55 kilometer lang en voornamelijk vlak. Het is ook geschikt voor families met kinderen. Fietsverhuurbedrijf daar ter plaatse aanwezig.

Vogezen en mountainbikers zijn twee woorden die onafscheidelijk zijn. De wisselende omgeving van bossen, bergen en dalen maken de Vogezen tot een paradijs voor mountainbikers. Er zijn werkelijk zeer uitdagende routes te rijden. De routes lopen dwars door de bossen, langs berghellingen, riviertjes e.d., middenin de natuur. Het zijn vaak steenachtige onverharde bosweggetjes/paadjes waar over gereden wordt. Er zijn veel routes uitgezet, maar u kunt natuurlijk ook zelf een route uitstippelen. De Vogezen zijn ideaal voor leuke tochtjes van een middag tot een hele dag.
Routes zijn geclassificeerd van blauw tot zwart, d.w.z. van vrij eenvoudig tot zeer zware tochten.

En de Elzas op de fiets? Heb je daar ooit aan gedacht? De Elzas heeft een dicht netwerk van bijna 2.000 kilometer fietspaden en fietsvriendelijke wegen, van noord tot zuid en van de Vogezen tot aan de Rijn. De routes gaan door pittoreske dorpjes en minder bekende plekken. Of je je uithoudingsvermogen wil trainen of er met het gezin op uit trekt, de Elzas biedt voor elk wat wils: van mountainbiketrails in de Vogezen en in de dalen tot fietsroutes door de Rijnvlakte...

Uit het gastenboek:

Wij willen Matty en Colin hartelijk bedanken voor het gastvrije en prima verzorgde fietsweekend.
De maaltijden waren lekker en voedzaam en ook de goed gevulde koelkast (Pelforth)was niet te versmaden.
Wij waren afgelopen weekend (woensdag 10-09-'14 tot zondag 14-09-'14) voor het vijfde achtereen volgende jaar bij Casa Boslimpre voor onze jaarlijkse fietstochten in de Vogezen. Dit lustrum werd gevierd en we kregen daarom van Matty en Colin een Ayurvedische massage aangeboden, heerlijk!
Namens, Loek, Jeroen, Paul, Marco, Erik en Karel.
Hartelijk bedankt en tot volgend jaar